Een snelle blik in onze open keuken en je ziet verschillende persoonlijkheden en nationaliteiten aan het werk. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel om je de Nederlandse keuken te laten proeven. Ze zoeken naar de beste lokale ingrediënten, passen ouderwetse kooktechnieken toe en maken het af met specerijen en kruiden uit de tuin. Ze werken aan creatieve gerechten met het oog op de toekomst.
Culinaire Kunstenaars
ONTMOET HET TEAM
Een snelle blik in onze open keuken en je ziet verschillende persoonlijkheden en nationaliteiten aan het werk. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel: onze gasten laten proeven van de Nederlandse keuken. Het Botanica-team haalt onberispelijke lokale ingrediënten, past ouderwetse technieken toe en maakt de gerechten af met specerijen en kruiden uit de tuin. Ze werken aan de toekomst met ongetwijfeld creatieve gerechten. Ons menu is gebaseerd op de vijf principes van de Nederlandse keuken: cultuur, gezondheid, natuur, kwaliteit en waarde. We kiezen ervoor om groenten tot onze helden te maken. Ga met ons mee op deze culinaire ontdekkingsreis en maak deel uit van ons team, waar creativiteit en passie samenkomen.
NEDERLAND FIETSLAND
In Den Haag en omgeving zijn ongelooflijk veel goede ingrediënten en inspirerende plekken te vinden. Van het strand van Scheveningen tot de Haagse markt, we rijden op de fiets naar de zee of de groenste markt van Europa. We kiezen voor eigen teelt en huisgemaakt. Door samen te werken met lokale leveranciers ondersteunen we het mkb in onze gemeenschap en bieden we jou het beste van Nederland. Onze koffiebrander levert bijvoorbeeld alleen aan bedrijven in Den Haag, op de fiets! Van product tot bord: we willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.
WE HOUDEN HET LOKAAL
We willen laten zien welke mooie groenten en fruit we in Nederland hebben en wat we ermee kunnen creëren. Neem bijvoorbeeld een eenvoudig ingrediënt als kool. We maken er couscous, risotto of een crème van. We maken het in of roken het, of we maken er veganistische bechamel van. We gebruiken het als vleesvervanger of serveren het rauw. We presenteren onze gasten zoveel meer dan alleen een simpel product.