Seizoensgebonden & Lokaal

Als je bij Botanica naar binnen loopt, word je verwelkomd door een scala aan kleurrijke vlinders, allerlei onbekende planten en de geur van vers bereid eten.

Scroll

Nederland fietsland

In Den Haag en omgeving zijn ongelooflijk veel goede ingrediënten en inspirerende plekken te vinden. Van het strand van Scheveningen tot de Haagse markt, we rijden op de fiets naar de zee of de groenste markt van Europa.

We kiezen voor eigen teelt en huisgemaakt. Door samen te werken met lokale leveranciers ondersteunen we het mkb in onze gemeenschap en bieden we jou het beste van Nederland. Onze koffiebrander levert bijvoorbeeld alleen aan bedrijven in Den Haag, op de fiets! Van product tot bord: we willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Neem plaats

Honger?

Bekijk onze menukaart

WE HOUDEN HET LOKAAL

We willen laten zien welke mooie groenten en fruit we in Nederland hebben en wat we ermee kunnen creëren. Neem bijvoorbeeld een eenvoudig ingrediënt als kool. We maken er couscous, risotto of een crème van. We maken het in of roken het, of we maken er veganistische bechamel van. We gebruiken het als vleesvervanger of serveren het rauw. We presenteren onze gasten zoveel meer dan alleen een simpel product.